Bespaar online

Spaarhypotheek

Bij een spaarhypotheek betaal je pas aan het einde van de looptijd volledig af. Je betaald bij een Spaarhypotheek iedere maand alleen de hypotheekrente en geen aflossing. Je spaart het bedrag voor de hypotheek bij elkaar door een spaarverzekering af te sluiten.

Een verzekerde Hypotheekaflossing

De maandelijkse premie die je betaald bestaat uit twee delen; Een spaardeel en een risicodeel. Indien je kiest voor deze constructie weer je zeker dat de hypotheek kan worden afgelost aan het einde van de looptijd. De hoogte van de premie is namelijk zo vastgelegd dat het aan het einde van de looptijd, dat het gespaarde bedrag gelijk staat aan de hypotheekschuld.

Gegarandeerde uitkeer

Het nemen van een spaarhypotheek is vooral interresant voor mensen die niet verwachten dat hun inkomen gaat stijgen de komende tijd. De spaarhypotheek is ook bedoeld voor mensen voor het eerst een huis kopen en weinig tot geen geld opzij hebben gelegd. Een spaarhypotheek bied voor deze mensen veel zekerheid omdat je weet dat de hypotheekschuld aan het einde van de looptijd is afgelost, de spaarhypotheek heeft namelijk een gegarandeerde uitkeer.

Voordelen van de Spaarhypotheek

Het mooiste van een spaarhypotheek is dat het kapitaal dat je spaart belastingvrij is. Ook verzeker je je van gelijke woonlasten, deze blijven namelijk gelijk, zelfs bij een stijgende hypotheekrente. Zoals eerder vermeld heb je ook het voordeel dat de uitkeer gegarandeerd staat aan de hypotheekschuld.

Nadelen van de Spaarhypotheek

Natuurlijk heeft de spaarhypotheek ook nadelen, zoals dat de uitkeer ook nooit meer zal zijn dan de hypotheekschuld. De combinatie is dus niet echt flexibel en geeft weinig ruimte. Het grootste nadeel is dat als de hypotheekrente laag is je relatief duur uit bent. Wil je dus Goedkoop Lenen, sluit dan pas een spaarhypotheek af wanneer de hypotheekrente hoog is.