Bespaar online

Geld lenen

Geld lenen is precies het tegenovergestelde van geld (be)sparen. Toch zijn er veel consumenten die aan een lening moeten geloven. Voor een lening moet u een rentevergoeding betalen. Of dit tarief variabel is of vaststaat, is afhankelijk van het type lening dat u zoekt. Hieronder wordt een uitleg gegeven over de verschillende soorten leningen.

Aflopend krediet

Met aflopend krediet wordt bedoeld dat de lening in een vast aantal termijnen zal worden afgelost. Een dergelijk krediet biedt veel zekerheid. Van tevoren worden alle factoren van de lening afgesproken, zoals de maandlasten, de rente en de looptijd. Deze punten worden vervolgens exact nagevolgd door zowel de kredietgever als de kredietnemer. Het meest bekende aflopende krediet is de persoonlijke lening. U komt de persoonlijke lening ook tegen onder de namen autofinanciering, bootfinanciering, caravanfinanciering en noem maar op. Geld lenen voor eenmalige financieringen wordt vrijwel altijd aan de hand van een aflopend krediet gedaan.

Doorlopend krediet

Van een doorlopend krediet valt minder zekerheid te verwachten dan van een aflopend krediet. In plaats van zekerheid biedt een doorlopend krediet juist veel vrijheid. U hoeft het geld niet direct op te nemen voor besteding. De looptijd van een doorlopend krediet is theoretisch en kan dus anders uitvallen dan vooraf berekend werd. Wel bieden doorlopende kredieten altijd de mogelijkheid tot tussentijds aflossen zonder dat hier een boete tegenover staat. De rente is variabel en kan tussentijds dalen of toenemen. Wanneer de rente zou dalen, zou u dezelfde maandlasten blijven betalen, maar dan met een hoger aflossingsbedrag en een lagere rentevergoeding. Voorbeelden van deze vorm van geld lenen zijn het doorlopend krediet, het rente krediet, het WOZ krediet en het spaarkrediet.

Minikrediet

Het minikrediet heeft een hele reeks aan bijnamen. Flitskrediet, SMS-krediet, minilening, voorschotje, overal wordt het minikrediet mee bedoeld. Een minikrediet is populair onder consumenten die willen geld lenen met BKR, omdat de verstrekkers van deze kleine leningen niet bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) te Tiel toetsen. Hebt u snel een voorschotje nodig op uw salaris en wilt u snel geld lenen, dan kan dat met een minikrediet.