Bespaar online

Geld lenen van een goede vriend

In dit artikel bekijken wij de voordelen en nadelen die spelen bij een geldlening van een goede vriend. Het lijkt heel makkelijk en leuk om geld te lenen van een vriend, maar er zitten ook gevaren aan verbonden. Allereerst bekijken wij de voordelen en vervolgens bekijken wij de nadelen.

Voordelen

Het grote voordeel is dat je vaak heel weinig of geen rente moet betalen. Als je een geldlening afsluit bij een Nederlandse bank, dan krijg je altijd te maken met rente die je moet betalen. Vaak vraagt een goede vriend geen rente voor een lening. Dat is een groot voordeel te noemen want je bespaard een hoop geld.

Nadelen

Een goede vriend wil je natuurlijk niet kwijt raken. Bedenk wel dat de relatie kan verslechteren op het moment dat jij afspraken niet na komt. Het is belangrijk om goede afspraken te maken met je goede vriend. In hoeveel termijnen ga je de lening aflossen? Je begrijpt natuurlijk wel dat de relatie onder grote druk kan komen te staan als je niet kunt voldoen aan de aflossing. Het grote nadeel is dus een groter risico op een relatiebreuk bij niet nakomen van afspraken. Zorg er dus voor dat je afspraken altijd nakomt.
Je hebt kunnen lezen wat de voor- en nadelen zijn van geld lenen van een goede vriend. Maak voor jezelf een afweging als je nog niet zeker bent of je bij een bank wilt lenen of bij een goede vriend.