Bespaar online

Geld besparen

Geld maakt niet gelukkig, zo gaat een oud gezegde. Toch kan het behoorlijk helpen. Het kan echter ook ergerlijk zijn, wanneer u telkens te weinig geld heeft voor bepaalde zaken. In zo'n geval is het handig om te gaan besparen. Maak een plan en bekijk waar uw probleempunten zitten. In dit artikel bekijken we de nodige zaken waar u wellicht enkele tientjes per maand aan kunt besparen.

Spaar

Spaar u geld: zet het op een spaarrekening met een gunstige rente. Op die manier haalt u nog eens een leuk voordeeltje uit uw geld zonder er iets voor te doen! Door de verschillende spaarrekeningen te vergelijken en uw eigen financiele mogelijkheden te bekijken is het vaak mogelijk om eenvoudig een betere rente te krijgen op uw spaargeld. Eén van de mogelijkheden om een hogere rente te krijgen is door bijvoorbeeld het geld voor langere tijd vast te zetten op een spaardeposito. Wanneer u dit gaat doen, is het echter verstandig om door te nemen wat dit eigenlijk inhoudt. Het is belangrijk om altijd een appeltje voor de dorst te hebben, zodat u de moeilijkere tijden doorkomt. Naast het vergelijken van spaarrekeningen is, als u in het bezit bent of er één wilt aanschaffen, het ook belangrijk om alle voorwaarden van een creditcard in Nederland eens met elkaar te vergelijken. Tussen de verschillende creditcards zitten bijvoorbeeld grote verschillen in aflossingsmogelijkheden en debetrentes.

Shoppen? Besparen!

Wij vragen u niet om alle aardbeien af te wegen, en om dan het doosje met het grootste gewicht te nemen. Er zijn betere methoden. Doe eens boodschappen bij verschillende winkels en bewaar de bonnetjes: vergelijk de bonnetjes zodat u uiteindelijk kunt zien welke aanbieder nu eigenlijk voordeliger is. Voor uw grotere aankopen is het tevens verstandig om het internet te gebruiken. Deze onuitputtelijke bron van informatie bevat immers diverse tips waarmee u behoorlijk wat geld kunt besparen en veel webwinkels kunnen artikelen leveren met een korting die u niet vindt in de reguliere winkels. Gebruik eens een vergelijksite als Kieskeurig.nl om diverse prijzen te vergelijken!

Zuinig met energie!

Tot slot is het verstandig om zuinig te zijn met de verschillende energiebronnen. Ten eerste is dit natuurlijk goed voor het milieu maar veel mensen vergeten echter dat het ook goed is voor de portemonnee. Apparaten geheel uitschakelen in plaats van de standby modus te gebruiken kan bijvoorbeeld al aardig helpen en enkele euro's per maand besparen. Hierbij is het belangrijk dat u ook op de kleinere dingetjes let: alle kleine beetjes helpen immers! Wanneer het niet voor uw buffer is, is het wel voor het etentje met de Kerst.