Bespaar online

Beleggingshypotheek

De hypotheekschuld wordt bij een beleggingshypotheek pas aan het eind van de looptijd afgelost. Het is namelijk de bedoeling dat de beleggingen aan het einde van de looptijd voldoende vermogen opleveren om de hypotheekschuld af te lossen. Gedurende de looptijd wordt je premie maandelijks belegd in aandelen.

Varianten van de beleggingshypotheek?

Er zijn twee varianten. Zo is het mogelijk rechtstreeks te beleggen in beleggingsfondsen waarbij vaak als voorwaarde verplicht wordt gesteld een overlijdensrisicoverzekering te nemen. Ook is het mogelijk via een levensverzekering te beleggen. Er bestaat wel de mogelijkheid en dit geldt voor beide varianten, dat je kunt komen te zitten met een restschuld. De beleggingshypotheek is vooral interresant voor de mensen die niet bang zijn voor de risico's van beleggen. Er is namelijk geen garantie ten aanzien van het resultaat. Het is dus geen hypotheek die je zo maar neemt. Je gaat immers niet zomaar even snel geld lenen. Een beleggingshypotheek moet een bewuste keuze zijn anders kun je beter naar een andere Lening Soort kijken.

Wat zijn de voordelen van een beleggingshypotheek?

Het fijne van een beleggingshypotheek is dat je zelf kunt kiezen waarin wordt belegd, hier ben je zelf voor verantwoordelijk. Je kunt veel winst maken op je hypotheek, vooral wanneer je belegd in een gunstig beleggingsklimaat. Het grootste voordeel van een beleggingshypotheek is dat je maximaal gebruik kan maken van de hypotheekrenteaftrek.

Nadelen van de beleggingshypotheek

Waar voordelen zijn, zijn natuurlijk ook altijd nadelen. Het grootste nadeel van de beleggingshypotheek is dat je met een restschuld kunt blijven zitten, er is namelijk geen garantie ten aanzien van het resultaat. Wil je beleggen via een levensverzekering dan heb je te maken administratieve kosten en deze kunnen aanzienlijk hoog zijn.